Máxima in prachtig wit tijdens staatsbanket | ModekoninginMaxima.nl

2022-07-01 18:37:15 By : Ms. Doris Zhang

Het staatsbezoek aan Oostenrijk is in volle gang. Vanavond prikken koning Willem-Alexander en koningin Máxima een vorkje in het mooie Slot Belvedere. Hier lees je -zometeen- alles over Máxima's jurk en juwelen. 

Nog even over het staatsbezoek: Nederland en Oostenrijk zijn partners met uitstekende relaties op politiek, economisch en cultureel gebied, zowel bilateraal als binnen de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de Verenigde Naties (VN). Het staatsbezoek benadrukt de sterke banden tussen de twee landen en geeft een impuls aan de betrekkingen. Het bezoek staat in het teken van duurzame mobiliteit, verbonden samenleving en culturele uitwisseling.

Mode  Outfit: asymmetrische japon met één pofmouw  Ontwerpster: Stella McCartney  Eerder gedragen: ja, 2019

Juwelen Diadeem: Koningin Máxima draagt het prachtige antieke parel diadeem, ook wel eens foutief aangeduid wordt als het „Paulowna Parel Diadeem“. Dit omdat Koningin Anna Paulowna ooit een diadeem bezat die grote overeenkomsten had met het in Oostenrijk gedragen diadeem.

Close-up van Máxima's diadeem

Het diadeem dat de koningin vanavond draagt werd in 1900 gemaakt in opdracht van de toenmalige Koningin Wilhelmina, naar een voorbeeld (!) van het diadeem van haar Russische Grootmoeder. Het diadeem van Anna Paulowna is waarschijnlijk geërfd door haar dochter, prinses Sophie, groothertogin van Saksen-Weimar-Eisenach. De grote peervormige parels die op het huidige diadeem zijn gemonteerd, zijn echter veel ouder dan het juweel zelf. De parels (minimaal 4) uit 1646 (!) komen uit het bezit van Amalia van Solms, de 17-eeuwse Nederlandse prinses. De parels uit haar bezit zijn op een basis van diamanten, guirlande met fleur-de-lys ornamenten gezet. Het diadeem kan ook zonder parels gedragen worden. Deze versie was zowaar het eerste diadeem dat Maxima ooit droeg. Koningin Wilhelmina was dus de eerste draagster van dit diadeem, sindsdien is het pareldiadeem door alle Nederlandse koninginnen gedragen. Het was Koningin Juliana die het prachtige juweel erfde en het later in de, door haar opgerichte, koninklijke familie juwelenstichting plaatste, zodat het behoud van dit prachtexemplaar verzekerd was voor haar nakomelingen. 

Devant de corsage Op de linkerschouder van Maxima’s „one-shoulder“ avondjapon prijkt vanavond een prachtige, historische, grote broche, ook wel devant-de-corsage of stomacher genoemd. Deze diamanten en parel devant de corsage komt hoogstwaarschijnlijk het bezit van Groot-Hertogin Catharina Paulowna (Koningin van Württemberg). Haar dochter, Koningin Sophie (eerste echtgenote van Koning Willem III) erfde dit juweel van haar moeder. Het juweel bestaat uit een grote open strik, die 5 uiterst zeldzame, waarschijnlijk uit Brazilië stammende, (cushion cut) roze diamanten bevat. Aan de lange diamanten guirlandes en kleine strik hangen grote peervormige parels. Deze devant de corsage is één van de oudste juwelen binnen de Nederlandse Koninklijke juwelencollectie en kan in vele verschillende versies gedragen worden. Maxima draagt de grootste versie, Koningin Juliana droeg ook vaak de volledige versie van dit juweel. Haar dochter Beatrix heeft vaak de kortste versie gedragen, nl. alleen de strik, met soms daaraan hangend de 3 grote parels.

Oorhangers  Mellerio diamanten hangers met historische druppelvormige parels, uit de koninklijke kluis.  

Armband Grote button parel omrand met diamanten. Waarschijnlijk uit de nalatenschap van koningin Sophie nalatenschap. Demontabel op verschillende armbanden en colliers. 

Informatie over de juwelen met dank aan Edwin Fellner, onze juwelenkenner. 

PS. Wil je meer lezen over de devant de corsages (grote broches) van de Oranjes? Klik dan hier. Ik kan je verzekeren: het is genieten geblazen! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Ik begrijp een jurk met één mouw niet goed. Of je hebt een koude arm of een warme. Ik ben hier niet enthousiast over.

Kapsel,make up mooi.Jurk niet,te strak en zoveel wit. Groot contrast met de kleding van de gastvrouw.

wat een prachtig totaalbeeld. Ook schoenen, rode lipstick, sieraden, werkelijk alles. Love it. Wat een feest als je zo mag shinen met al die prachtige spullen. Overigens vind ik de rode outfit nu op de bewegende beelden nog mooier. Deze keer echt prachtig afgewerkt. Die hakken geweldig toch! En zowel overdag als 's avonds. Dat doe ik haar niet na. Diep respect. het maakt het allemaal zoveel mooier. Net al beelden van vandaag gezien. Ook weer helemaal geweldig. Haar kapsel is ook zo goed dit staatsbezoek

Het haar heel mooi, opmaak fleurig, mooi sieraden, maar de jurk vind ik minder, en wel hierom: de koningin maakt grote stappen en dan spant de jurk bij de benen. Máxima is niet de persoon die kleine dwaze stapjes zet. En die hoge schoen staan ook niet elegant, ( deze schoenen doen mij denken aan blokken op de fietstrappers toen wij klein waren) De koningin is van zich zelf lang, op stelten lopen is onnodig.

En wat is dat voor klein sieraad op haar andere schouder?

Bedankt dames!! Ik ben weer helemaal bij!!

Het zou zo maar eens haar onderscheiding kunnen zijn Maxima werd vorig jaar nml. op haar 50e verjaardag benoemd tot drager van het Grootkruis Huisorde van Oranje Nassau. Gisteren droeg ze het links. Ik heb beide fotos nog eens bekeken, die van gisteren en van vandaag zijn verschillend. Josine, weet jij het?

Ze heeft net gisteren de Decoration of honour for services to the Republic of Austria gekregen, met rood-wit lintje zou t zomaar kunnen dat die daarbij hoort https://en.wikipedia.org/wiki/Decoration_of_Honour_for_Services_to_the_R...

Volgens mij zag ik de presidentsvrouw dat ook dragen

Onee, is toch wat anders volgens mij https://www.instagram.com/p/CfUiuV-Kx1U/

Er zijn over en weer onderscheidingen uitgereikt, Bondspresident Van der Bellen wordt Ridder Grootkruis in de orde van de Nederlandse Leeuw, first Lady Mevrouw Schmidauer kreeg het Grootkruis van de Kroonorde, Het Nederlandse koningspaar kreeg de Großstern des Ehrenzeichens für Verdienste um die Republik Österreich. Dat wordt beschouwd als de belangrijkste onderscheiding in Oostenrijk, wellicht droegen ze de versierselen bij de fotosessie

Wow! Wat leuk om deze jurk weer te zien! En het kapsel zo mooi! Ik heb de link van PK020 bekeken, ze staat idd een keer echt helemaal op haar jurk. Nog knap dat ze er zo mee weg loopt vind ik. Met die high heels en dat zonder te struikelen of zonder dat je hak blijft haken in de jurk. Het enige minpuntje van de outfit vind ik de rode lipstick, hoewel ik dat wel begrijp, vind ik het toch wat hard overkomen bij het wit.

Prachtig plaatje - misschien iets te lang maar dat is voor de koningin geen probleem - het klopte allemaal!

Wat een promotie van Nederland met zo n schitterende queen! Mooie samenhang van kapsel, sieraden, jurk en haar stralende lach.

Máxima ziet er schitterend uit. De jurk, het kapsel en de juwelen maken bij elkaar een mooi geheel. De rode lippen met de witte jurk verwijzen weer naar de vlag. Een minpuntje zijn de blote tenen, dichte schoenen vindt ik mooier onder een galajurk.

Het is echt beeldschoon maar wat ik wel zonde vind, is dat ze nauwelijks kan lopen in de jurk door t sleepje. Ze moet zo diep buigen om het allemaal omhoog te tillen dat het statige eraf gaat. Een jurk om in stil te staan onmin te zitten. Gelukkig is dat ook het merendeel van de avond het geval. De rode lipstick vind ik wel krachtig staan in evenwicht met de jurk

Hermosa, todas las joyas lucen de maravilla en ella, el magnífico broche equilibra la discreta tiara. Su Majesta sabe deslumbrar.

Vertaling: Mooi, alle sieraden staan ​​haar geweldig, de prachtige broche balanceert de ingetogen tiara. Hare Majesteit weet te verblinden.

Welliswaar niet nieuw maar toch beeldschoon, een droom in hagelwit, wat een Beauty is ze toch! Geniet maar van de mooie plaatjes! https://www.instagram.com/p/CfUlSQAKPit/ meer foto's direct op pagina onder foto(even scrollen) https://www.instagram.com/p/CfUlM0jqHOM/ vanavond de contraprestatie nog, officieel zijn WA en Maxima dan de Gastheer en -vrouw, wellicht verrast ze dan met iets nieuws!

Ze ziet er prachtig uit vanavond. Jurk, haar, juwelen. Haar wenkbrauwen zijn ook zo mooi. Hoe krijg je ze zo met make-up??

Echt wow. En wat is ze láng in deze dress….

De harde lippenstift (en wenkbrauwen) en de te grove pump ( goudkleurig en de rest van de accesoires zijn zilverkleurig) kloppen voor mij niet aan dit plaatje, verder is het een prachtige jurk!! En moet het fantastisch zijn om hem te dragen

Mee eens, te harde lippenstift, "durfde" dat niet te delen, niet eens wat betreft wenkbrauwen.

Gewoon je mening blijven delen, daar is deze plek voor :) mits met respect natuurlijk :)

Ik kan het niet laten vandaag Josine, jouw website bezorgt mij ontspanning, info & plezier. - Foto 1: Niet flatteus, gelukkig zijn er meer beschikbare foto's. - Foto 2: Denk ik de oogopslag van dochter Alexia te herkennen? Erg mooie foto!

Wauw!! Alles klopt hier, prachtig! En leuk om nu wit te dragen. De Oostenrijkse vlag is compleet vandaag

Prachtig! Weer zeer koninklijk! En die juwelen...wauw!

Ik durf het haast niet te zeggen, na al die enthousiaste reacties, maar ik ben er sirieus niet weg van. Het wit van de jurk is me te steriel , de stof had als tegenhanger feestelijk moeten zijn. De jurk is te lang en zit te strak om de bovenbenen, met lopen zie je allemaal rimpels. Maar ik ben weg van het kapsel een 10+ en de juwelen zijn subliem!!

De jurk is niet te lang, die hoort zo, kijk maar naar de foto van alleen de jurk

De voorkant tikt net de vloer aan op het plaatje en Maxima moet de jurk omhoog houden, om enigsinds te kunnen lopen, gezien de bewegende beelden.

Ja maar als een jurk net de vloer aantikt zal je hem toch ook omhoog moeten houden om er niet over te struikelen als je loopt. Maar haar voeten komen nét onder de jurk vandaan op de foto van de zijkant genomen waar ze stilstaat.

Lees aub de reactie van Hennie64 eerder vanavond. De jurk is idd iets te lang.... Waar letten wij allemaal op, tsja, kwaliteit toch?

De witte jurk is idd te lang, bekijk deze link eens goed terwijl Maxima, de trap oplopend, haar japon duidelijk h/raakt met haar high heels...

https://www.youtube.com/watch?v=WxChfbOBq78

Omdat er een sleepje aan de achterkant is.

https://www.instagram.com/p/CfUk16XKBTC/

Maar goed, voor mij is de discussie te lang of niet te lang klaar ;-)

Van top tot teen beeldschoon.

Love it Royal glamour, cijfer 9+ Zonder omslagdoek (bonuspunten!) En dan die rode lipstick, fierce!

Als Máxima morgen haar blauwe Taminiau met strik gaat dragen doe ik een vreugdedansje, haha. Wat een heerlijk staatsbezoek!

Dan ga ik dat zeer zeker ook doen Josine; duurt zekers veel te lang voor de reprise van deze erg mooie Taminiau outfit. M.i. één van de prachtigste overdag outfits ever incl Jacky O. dopje.

Zeer verzorgd plaatje. Kapsel ook mooi met het diadeem zo. Rode lipstick goed gekozen. Zelf ben ik geen fan van witte jurken. Maar dat is persoonlijk. Bij wat donkerdere huidskleur vind ik het weer anders, dan wel vaak mooi, zoals bij Michelle Obama.

Prachtig prachtig PRACHTIG! Mijn nummer 2, oké morgen - op de Nederlandse contraprestatie - gaan we 'ZEKER' voor een Nederlandse modeontwerper, toch?

Mooie voorzet Josine, rood & wit! -> Flag dressing.

De parels zijn geweldig, Maxima's kapsel erg mooi, een dikke 10 :-) En haar schoenen, WOW! Inclusief een waaier, daar maak je mij ook blij mee, heerlijk Zuid Amerikaans.

De uitstraling van onze koningin is niet te vatten in een cijfer, gelukkig niet, 'ze heeft het gewoon'!

Wat is de Erwin Olaf foto toch prachtig, mooie serie van onze majesteit!

Heel mooi, prachtige juwelen, zacht ogend opgestoken kapsel bij de strakke belijning van de jurk, de make up met rode lipstick is de kers op de taart. Oh ja bijna vergeten te gekke hakken , alleen de pantykousjes…

Adembenemend wat mooi. Haar kapsel weer eens wat anders ook erg mooi opgestoken. Heerlijk ook die rode lippenstift.

Prachtige japon. Gelukkig draagt ze hem. Iedereen zou wel zo’n jurk willen hebben.

Wauw, beeldschoon. Wat ziet HM er prachtig uit! Alles klopt, de jurk, de juwelen, het kapsel, de make-up. Wunderschön. Goed geraden Josine.

Josine alle punten naar jou! Geweldig voorzien. Máxima ziet er fantastisch uit hier vind ik! En die juwelen, wat een heerlijke keuzes heeft gemaakr

....komplimenten voor Uw voorgevoel ! Deze japon past prachtig op het rood van vanmiddag en is een tweede ode aan het gastland Oostenrijk. Vooral gecombineerd met het schitterende pareldiadeem brengen duizenden Oostenijkers volledig 'aus dem Häuschen'.Zelden nog zoveel publiek interesse gezien.

...'als dem Häuschen'.... Leuk Johanfrederik :-)))

Haha, 100 punten voor jou Josine! Het is een prachtig plaatje zo

Je wens is uitgekomen Josine! Prachtig, prachtig de hele verschijning.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px" data-ad-client="ca-pub-1136101683532579" data-ad-slot="9740725324">

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?